Jesusrock, gnuggisar och lek

I en sporthall intill S:t Matteus kyrka höll barnens Riktad hus. Med besök från Oasrörelsens Youngsters blev det en fartfylld dag.

Först på plats är två barn och deras farföräldrar. Med snabba steg hittar de lokalen. Farfar är den första som vill ha en gnuggis – motivet är en gitarrspelande Jesus. I sporthallen Enighet samlas under Riktad drygt femtio barn till en heldag med Jesus. 

Bibelutläggande undervisning varvas med glädjefyllda lekar och Jesusrock. “Killar och tjejer, Jesus har koll på alla grejer”, sjunger vi i sången En Blå bil

Med Jesuscentrerade vittnesbörd och närhet till humor leder Lennart Henricsson och Youngsters oss. Barnen får sannerligen en minnesvärd dag. De får erfarenhet av att tillsammans med en stor skara barn hoppa, dansa och uttrycka sin tro. Youngsters berättar vittnesbörd från skolans värld och leder oss i stunder av bön. Vi ledare leker med, och leder samarbetsövningar i lag. 

Jag är så tacksam för dagen och känner tacksamhet för varje barn. Det är en sann glädje att få leka och tillbe med dem. Min bön är att de får lära känna Jesus så bra de kan! Och att de gärna snabbt får springa om mig i kunskap och erfarenhet av Guds rike. Varsågod Herre, låt denna generation få vara Riktad mot Dig och Ditt. 

Text: Iza Jönsson
Bild: Jonatan Rantzer