Flaggan, det är den alla vill ha!

Wintervaken är ett läger för unga scouter där man kommer ut i naturen och lär känna nya människor. Det är samtidigt som Wintercampen som är för lite yngre scouter. Vi var 27 scouter ifrån Svensköp och allt som allt var vi ca. 70 scouter på Göransborg, Höör, den helgen.

Den mycket uppskattade lägerchefen Kenneth Henrysson

Wintervaken 2017 har varit ett fantastiskt läger med 20 personer på plats. Det började på fredagskvällen med att alla vakarna lärde känna varandra genom olika lekar. Vi blev sedan, liksom de yngre scouterna blev, indelade i tre patruller.

Ena patrullen fixade med kvällsfika till alla andra. Efter det hade vi andakt där vi sjöng lovsång och prata med och om Gud innan vi gick och la oss. Vill man inte sova efter andakten fick man lov att sitta uppe i matsalen och spela spel med de som var uppe.

 

Lördag morgon startade med att en patrull fixade frukost. Efter det var det dags att hissa flaggan i det kalla morgon vädret. De yngre scouterna anlände till Göransborg när vi höll på att hissa flaggan. Medan de lade in sin packning och kollade runt i huset, gick vi äldre på en tipsrunda i skogen.

Resten av dagen var man utomhus och vid olika stationer som man fick poäng för. Dessa poängen blev sedan ihopräknade och den patrullen av camparna som hade flest poäng vann hem flaggan, det är den alla vill ha!

Vakarna hade också, förutom stationerna, egna uppgifter de kunde göra som en patrull för att få poäng. Bland annat att rita mustasch på en av ledarna. Det var riktig kul att göra dessa!

På kvällen blev det dags för lägerbål för både vakarna och camparna. På lägerbål sjunger vi olika sånger och de olika patrullerna höll i olika aktiviteter såsom lekar och ramsor. Lägerbålet övergick till andakt.

Efter det så var det dags för prisutdelning för camparna. Det hålls utomhus vid en eld och många eldfacklor brann fint i mörkret.

Ingen av Svensköps patruller vann flaggan men en kom på en snygg andraplats.

På Söndagen packade vi vår packning och hade en andakt. Till slut var det dags för det, som de flesta längtar efter när man kommer på Wintercampen/vaken, Catch the flag. Då är alla campare och vakare med och leker. Det var det laget med ett rött snöre runt armen, mitt lag, som vann.

Vakarna hade en prisutdelning för oss själva efteråt. Då vann mitt lag tyvärr inte, men det var kul i vilket fall. Efter det fick vi korv och sen åkte man hem.

Text: Mathea Jörgensen, 15 år, Svensköps EFS Scoutkår
Foto: Sara Johnsson